HTML

Hiperaktív Sportegyesület

A Hiperaktív Sportegyesület bemutatkozása! Egy egyedülálló kezdeményezés hiperaktív és "más" fogyatékos gyermekeknek.

Friss topikok

  • Székely Niki: Sziasztok! érdeklődnék, hogy a hétvégi gyermek versenyek végeredményeit hol tudhatnám meg? Szép na... (2010.02.24. 19:05) Bambi, Gyermek
  • Bohus Anett: Sziasztok!Láttalak benneteket a tv-ben többször is,meg elolvastam ami ezen a lapon volt és nekem n... (2008.04.14. 18:21) Hiper Kupa

Linkblog

Bemutatkozás

2008.04.02. 01:35 hiperse

Hiperaktív Sportegyesület

 

 

A Hiperaktív Sportegyesület hivatalosan ugyan csak 2007 végén alakult, informálisan már a harmadik éve működik a Gyermekház Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola intézményeiben.

Az országban egyedülálló módon kifejezetten sajátos nevelési igényű (hiperaktív, diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás, stb.) gyermekek számára tart vívóedzéseket.

 


A sport: cél és eszköz

 

Mivel tanulóink alapvetően sajátos nevelési igénnyel rendelkeznek, nehéz lekötni őket, fontosnak tartottuk, hogy mozgással és játékos sportfoglalkozással alternatív módon hassunk rájuk, neveljük őket.

 

Az egyesület alapítói: Kun Péter, Partali Csaba és Tamás Attila. Határozott céljuk, hogy az amúgy nagyon nehezen kezelhető gyerekek számára élménycentrikus, ugyanakkor szakmailag a sportág elvárásainak megfelelő és azon túlmutató vívóképzést nyújtsanak.

Ennek megfelelően távolabbi terveink, hogy az országban egyedüliként kifejezetten sajátos nevelési igényű sportolók bekapcsolódhassanak a hazai és nemzetközi versenysportéletbe.

További célkitűzéseik közt szerepel a rendszeres természetjárás, táborozás, túrázás – tehát általában a természetvédelem tudatosítása a gyerekekben.

Ennek megfelelően szoros együttműködést ápolnak más természetvédő szerveződésekkel

(Országos Madártani Egyesület, Természetvédők Országos Szövetsége).

 

Kis lépés nekünk, nagy lépés nekik

 

A Gyermekház iskola tanulói közül 38 gyermek jár egyesületünkbe rendszeresen vívni.

A nehézkes indulást követően hamar a fejlődés útjára léptek palántáink, az induló eszközkészletünket is hamar kinőtte az Egyesület.

 

Várjuk a lelkes támogatókat

 

Jelenlegi és távolabbi céljaink megvalósításához: egy eszközökkel jól felszerelt és professzionális sportegyesület kialakításához és fenntartásához.

Ezen kívül szívesen fogadunk bármilyen eszközbeli felajánlást, amelyeket akár a természetjárások alkalmával használni tudnak tanítványaink (sátor, túratáska, hálózsák, stb.).

 

Amennyiben egyetért vállalásainkkal, és szívesen támogatná elhivatott céljainkat, kérjük az alábbi elérhetőségeinken keressen meg minket.

 

Hiperaktív Sportegyesület:

            hiperse@gmail.com

                        Kun Péter +36-20-399-6417

                                                Partali Csaba+36-20-399-64-23

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperse.blog.hu/api/trackback/id/tr41407487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása